Nem csak a söröket, de a sütiket is szeretjük. Nem csak elfogyasztani, hanem gyűjteni is. Minden rendes weboldalon ugyanezzel találkozhattok, sütizzetek itt is! 
Menü

Black Rose Vintage - 2017

Ár:
1.890 Ft
A Black Rose, szűretlen duplabak speciális, évjáratos kiadása, ami egy 2017-es főzés díszdobozban.
Gyártó: Szent András Sörfőzde
Készlet: Utolsó 9 db raktáron
Várható szállítás: 2022. július 05.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

   Ingyenes Foxpost átvétel 15.000 forint feletti rendelés esetén!

 

   Ingyenes házhozszállítás 20.000 forint feletti rendelés esetén!

 

Leírás

A Black Rose, szűretlen duplabak speciális, évjáratos kiadása, ami egy 2017-es főzés díszdobozban.

A Szent András egyik legismertebb söre a Black Rose, ami egy szűretlen duplabak. Most a korábbi évjáratokat engedték szabadjára, díszdobozban. Kötelező darab!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

ABV 9%
IBU 23
Ízvilág malátás
Kiszerelés: 0,33 üveg
Sörtípus: Porter

Sörteszt

„Egy bajor specialitás, amit először Münchenben főztek, a paulánus szerzetesek. A történelmi verziók kevésbé jól leerjesztettek, mint a modernek, édesebbek és alacsonyabb alkoholtartalmúak voltak (ezért is tekintették “folyékony kenyérnek” a szerzetesek). A “doppel (dupla) bak” kifejezés a müncheni sörivóktól ered. Sok kereskedelmi forgalomban kapható duplabak neve az “-ator” végződéssel fejeződik, ami a prototípusnak tekinthető Salvatorra utal, vagy a népszerűségét igyekszik meglovagolni. Hagyományosan sötétbarna színű; a világosabb darabjai újjabb fejlesztések.”

Megjelenés: Sötétbarna szín, fény felé tartva rubinos árnyalattal. Szép tiszta, enyhén opálos. Habtartóssága enyhe. Pohárba töltés után aprószemű habbal rendelkezik, ami viszonylag gyorsan távozik bár minimálisan végig jelen van.

Illat: Erősen malátás, a komló egyáltalán nem érezhető. Enyhe karamell és gyümölcsös karakter érezhető, az összképben feltűnik az alkoholosság is.

Íz: Az édeskés malátaíz dominálja végig a kortyot, enyhe csokoládés jegyekkel kiegészülve. Kortyérzete közepesen testes, szénsavassága meglehetősen enyhe, nagyon selymes, de az alkoholmelegség előjön, ami egyáltalán nem bántó.

Összbenyomás: Ahogy melegedett az ital szobahőmérsékleten, úgy előbújt belőle némi kávés és konyakos beütés is. Nagyon jól összerakott tétel, az ízek teljesen a helyükön vannak benne. Az alkoholtartalma nem alacsony, de ez a 9% rejtve marad a szemek előtt, mivel az édeskés ízvilág teljesen elnyomja. Tulajdonképpen az alkohol itt csak egy melengető érzést ad, majd mire kiürül a pohár a kóstoló is feleszmél, hogy hoppá. Ajánlott!

Keresés