Nem csak a söröket, de a sütiket is szeretjük. Nem csak elfogyasztani, hanem gyűjteni is. Minden rendes weboldalon ugyanezzel találkozhattok, sütizzetek itt is! 
Menü

Debütál az első két idei Night Shift sör

Beerheaven
2021. 10. 23. 10:00:00
Debütál az első két idei Night Shift sör

A téli időszakot sokan a karácsonyi ünnepek miatt várják és hogy végre kipihenhetik kicsit az év fáradalmait. Mi sörgeekek a Night Shift széria megjelenése miatt várjuk az utolsó negyedévet!

A Night Shift széria már évek óta az egyik legjobban várt sörsorozat a hazai sörvilágban. Idén sincsen ez másképpen, hiszen mindenki (velünk az élen) rögtön ráizgult, amikor kijöttek az első infók. A Horizont Taproomban ráadásul sikerült egy zártkörű rendezvényen meg is kóstolnunk a söröket és ettől csak még izgatottabbak lettünk. De miért is ekkora durranás a Night Shift széria? Ezt taglaljuk alább.

Az első széria 2017-ben érkezett meg és "csak" egy szimpla Russian Imperial Stout volt, viszont kategóriáján belül egy nagyon jó főzet. Az első főzet remek fogadtatásán felbuzdulva (és nyilván a nemzetközi trendeket is követve) a következő évben már kicsit csavartak a koncepción, ugyanis a sima RIS verzió mellett kiadtak egy whisky hordós változatot is! Akkoriban még igazi ritkaságnak számított hazai szinten (is) a hordóérlelt sör, főleg a whisky hordóban érlelt sör. Mondanom sem kell, hogy instant siker lett ebből is. 2019-ben pedig megint duplázták a széria söreinek számát, bár kicsit csaltak. Történt ugyanis, hogy a 2017-es eredeti Night Shiftből raktak el pár palackot, amihez hozzácsapták a 2018-as változatot és két teljesen új taggal bővítették még a felhozatalt. A Caribbean Rum és Tennessee Whiskey hordós verziókkal. És a Tennessee whiskys verzió (pontosabban a whisky hordó) azóta is a szortimentben kering.

A tavalyi évben pedig már teljes gázzal mentek tovább és hatféle verziót dobtak piacra. Mindezt úgy, hogy nincsen köztük 2018-as vagy 2019-es sör, mindegyik teljesen új főzet. Érdekesség, hogy annyira rámentek a hordók beszerzésére és a hordós sörök mennyiségének növelésére, hogy csináltak is egy közösségi finanszírozású programot, amiben befizettél egy fix összeget és rákerült a neved a hordókra és még kismillió más előnnyel járt a kampány. Ebből finanszírozták azt a sok hordót, amiben a sörök már elég régóta érlelődtek. A 2020-as eresztésben azonban megint volt valami új, ugyanis már nem csak stoutok alkották a Night Shift szériát, hanem behozták a wheat wine-t is a képbe. A sörök fele stout lett, a másik fele pedig wheat wine. Ráadásként az egyik wheat wine hazai whiskys hordóban érlelődött, a Gemenc Whiskey hordójában, amit egyébként a hazai sörfőzdék előszeretettel használnak.

A hosszú történelem óra után pedig elértünk napjainkba, amikor is már belengették, hogy milyen változatok alkotják majd az idei Night Shift szériát. Lesz két stout, amiből az egyik Tennessee és bourbon hordóban érlelődött, illetve egy másik változat, ami bár “csak” bourbon hordóban érlelődött, de csokival és kávéval van megbolondítva. Lesz még továbbá egy rumos hordós-tonkababos és egy Gemenc whiskys barley wine is. Illetve idén két új stílust is bedobnak az egyenletbe, mivel egy rumhordós Imperial pastry stout is készül, meg egy bourbon hordós dupla Baltic porter.

Most első körben két stout, a Tennessee-bourbon hordós és a bourbon hordós, csokis-kávés RIS-t engedték útjára. Nagyon limitált mennyiségben lesznek elérhetőek, úgyhogy minél előbb érdemes beszerezni őket, nehogy hoppon maradjatok. Mi első körben 12-12 palackot teszünk fel a shopba, de megmentünk még pár darabot, hogy a többi tétellel együtt csomagba tudjuk majd rakni nektek. FIgyeljétek a hordóérlelt kategóriát az oldalon!     

Tartalomhoz tartozó címkék: Sörpremier

Keresés