Nem csak a söröket, de a sütiket is szeretjük. Nem csak elfogyasztani, hanem gyűjteni is. Minden rendes weboldalon ugyanezzel találkozhattok, sütizzetek itt is! 
Menü

UGAR Brewery

Az Ugar Brewery egy házaspárnak köszönhetően jöhetett létre. Kata és Zoltán évekig hobbi-szerűen főzte a söröket konyhájukban, majd ez lett hivatásuk is. Ott hagyták a nagyvárost, s vidéken nyitottak egy sörfőzdét, hogy minden idejüket a drága nedűk készítésének szenteljék. 

A főzde mellett taproom is üzemel KOMBINÁT Főzdekocsma néven.

Bemutatkozás a sörfőző szavaival:

"A sörfőzdék történetének 88,3%-a úgy kezdődik, hogy “otthon a konyhában/fürdőszobában/garázsban/apám fáskamrájában megfőztem az első sörömet”. Na, ez nálunk is így volt. Mi speciel a konyhában csináltuk, kb. 12 órán keresztül (LOL) amúgy összevesztünk, de legalább nem haltunk meg az erjedés közben keletkező széndioxidtól, a sör pedig pillanatok alatt elfogyott.

Az emlékezetes kezdet és a sör szeretete hobbivá alakította a sörfőzést. Eközben teltek-múltak az évek, pontosabban öt. A technika kifinomult, a söreink pedig egyre jobbak és különlegesebbek lettek.

Közben, természetesen dolgoztunk, de fokozatosan kiégtünk, ami után hagytuk az egészet a fenébe és rájöttünk, hogy eddig igazából nem is dolgoztunk. Sőt, igazán nem is élveztük, amit csináltunk.

Most teljes állásban sört főzünk. A konyhai technikát leváltotta egy 500 nm-es, 9000 liternyi erjesztőtér kapacitású sörfőzde, ami a legmodernebb technikai előírásoknak is megfelel, mi pedig keményebben melózunk, mint eddig bármikor. De tudjátok mit? Kezdjük élvezni az izomlázat és sokszor hiányoljuk is, ha éppen nincsen.

A közhely valóban igaz. Vidékről tényleg nehezebb. Hangosabban kell kiabálni, még korábban kell kelni, találékonyabbnak kell lenni, és legfőképp szédületesen jó söröket kell csinálni.

A jó hír, hogy a négy dologból hárommal sosem volt problémánk, a korán kelést pedig megoldjuk.

Imádjuk a történeteket, a meséket és konteókat a saját magunk módján tovább gondolni. Ezek a karakterek, történetek élmények és hangulatok köszönnek vissza a söreinkben. Ezért van az, hogy az Ugar nem pusztán sör!"

Díjak:

XII. KSE Sörverseny:

Central European Beer Awards 2018:

Rendezés:

Keresés