Szent András Sörfőzde
A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde elismerésekben és fejlesztésekben gazdag 28 esztendőt tudhat a háta mögött. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel egyetemben idáig a legtöbb díjat söpörte be. A Fekete nem csak díjakban de múltjában is éllovas termék, hiszen a főzde tradicionális baksöre az egyik legrégebben főzött Szent András sör; receptjét a sörfőzőmesterek a főzde alapítása óta fejlesztgetik.
Díjakban sincs hiány: 2020 elejére a Szent András Sörfőzde sörei már több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: több mint 30 díjnál tartanak, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, dizájndíjról, vagy az év sörfőzdéje titulusáról. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. Ezt az állandó minőségi alapanyagokkal, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével és az új trendekkel való kísérletezéssel teszi meg. Mára a főzde portfóliójában mintegy 20 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek egészítenek ki. Ezek a karácsonyi Esthajnal, a húsvéti Nyúlon Innen, Nyúlon Túl és a nyári Vári Nővérek sorozatok.